Kinderfysiotherapie Heusden - Vlijmen - Veen

Ellen Vlugt-van de Brand Mspt.

kinderfysiotherapeutIk ben Ellen. Ik studeerde in 1989 af als fysiotherapeut in Eindhoven. Werkervaring deed ik op bij diverse particuliere praktijken en in het Carolus ziekenhuis, nu bekend als het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Vervolgens had sportfysiotherapie mijn aandacht en deed ik de twee-jarige opleiding aan de International Academy of Sportscience. Een waardevolle opleiding waarvan ik de kennis nu nog steeds kan gebruiken.

In 1992 ben ik in de fysiotherapie praktijk in Heusden-Veen komen werken. Samen met mijn man en vader startten wij in 1994 een maatschap. In de jaren daarna specialiseerde ik me in de bekkenbodem- en kinderfysiotherapie. Na het afronden van de masteropleiding kinderfysiotherapie heb ik mij alleen nog toegelegd op het behandelen van kinderen.

Mijn aandachtsgebieden liggen bij:

- Bekkenbodem fysiotherapie voor kinderen

- Medical taping

- Orthopedische klachten bij kinderen

BIG-nummer: 99033259504


Barbara Land Mspt.

kinderfysiotherapeutIk ben Barbara en sinds 2013 afgestudeerd als kinderfysiotherapeut.

Na mijn studie voor algemeen fysiotherapeut wilde ik erg graag met kinderen gaan werken om hen te begeleiden in hun (motorische) ontwikkeling. Ik vind het fascinerend om te zien hoe kinderen zich spelenderwijs allerlei vaardigheden aanleren, ieder op zijn eigen manier en niveau. Als ik een rol kan spelen wanneer dit anders verloopt of moeilijker op gang komt, vind ik dit een uitdaging om mee aan het werk te gaan.


Wellicht tot ziens bij Kinderfysiotherapie Heusden-Vlijmen-Veen

BIG-nummer: 29910017004

Miriam Kuipers-Pelders MSc.

kinderfysiotherapeut


Ik ben Miriam. In 1991 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sindsdien werkzaam binnen de kinderrevalidatie. Hier heb ik 21 jaar gewerkt met kinderen met een motorische beperking.

In 1999 heb ik me gespecialiseerd als Sensorische Integratie (SI) therapeut om meer verdieping te geven aan het vak.

Om voor een grotere groep kinderen iets te kunnen betekenen, ben ik in 2014 gestart met de master kinderfysiotherapie, die ik in 2018 verwacht af te ronden.

Ieder kind is uniek, met zijn eigen (on) mogelijkheden. Het is een uitdaging om uit te puzzelen wat het kind belemmert in zijn ontwikkeling en om samen met het kind, zijn ouders/verzorgers/leerkrachten, hulpvraag gericht, hiermee aan de slag te gaan.

BIG-nummer: 79034682604

Nathalie Heezius MSc.

kinderfysiotherapeutIk ben Nathalie. Ik ben in 2013 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Daarna heb ik me gespecialiseerd in orthopedische revalidatie voor volwassenen en kinderen. In de vijf jaar na mijn afstuderen ben ik veel in aanraking gekomen met het hypermobiliteitssyndroom en het Ehlers Danlos Syndroom. Hierdoor is mijn interesse gewekt voor deze lastig te behandelen aandoening.

In 2017 besloot ik de opleiding kinderfysiotherapie te starten omdat ik van het werken met kinderen erg veel energie krijg en ik het fascinerend vind hoe een kind groeit wanneer je ze helpt in hun motorische ontwikkeling. Ik heb mijn opleiding in 2020 afgerond.

BIG-nummer: 19917811804

Elise Jensen

kinderfysiotherapeutIk ben Elise. In 2000 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en vervolgens in 2004 als kinderfysiotherapeut.

Ik heb enkele jaren in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gewerkt en werk inmiddels sinds 2007 in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch.

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken! Thuis heb ik 3 lieve kinderen rondlopen. Toch heb ik er nooit genoeg van om ook op het werk steeds weer met kinderen aan de slag te gaan. Ieder kind is anders, heeft een ander probleem, een ander doel of een ander plan en zo is geen dag hetzelfde. Het mooie van dit vak vind ik de samenwerking met het kind, met de ouders en regelmatig ook met de omgeving van het kind. Echt een uitdaging om met elkaar te komen tot succes voor het kind!

Op 1 november 2018 ben ik begonnen bij deze praktijk. Ik heb veel zin in het werk in de praktijk, bij de kinderen op school of aan huis.

BIG-nummer:Wij staan allemaal geregistreerd in het CKR, het Centraal KwaliteitsRegister voor (kinder)fysiotherapeuten.

Wij zijn aangesloten bij de werkgroep kinderfysiotherapie 's-Hertogenbosch e.o.

Wij zijn aangesloten bij het S.B.O.K. (Stichting Scholing Begeleiders van het in zijn Ontwikkeling bedreigde Kind) en daarbij het VOBZ (Vroegtijdige Onderkenning en Behandeling van Zuigelingen).

Wij zijn aangesloten bij het RVFK (Regionale Vereniging van Fysiotherapeuten voor Kinderen).